Sushi is razend populair en is bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Er zijn steeds meer plekken waar je dit kunt eten en sushi bestellen is ook iets wat steeds vaker wordt gedaan. Om de smaakbeleving naar een nog hoger niveau te tillen, zijn er enkele tips die je kunt opvolgen. Op deze manier geniet je nog meer van je sushi!

Vis eten in bepaalde volgorde

Wist je dat je het beste de vis in een bepaalde volgorde kunt eten? Die volgorde is van lichte vis naar zware vis. Dus: witte vis, zilveren vis, rode vis, zalm, vette vis en eindigen met sushi met ei (toetje). Op deze manier verpest de zware vis niet de smaak van de lichte vis en geniet je zo optimaal mogelijk van je sushi.

Geen wasabi in sojasaus

Een enkeling doet het: wasabi mixen met sojasaus. Dat is dus iets wat je niet moet doen; Japanners worden gek als ze dit zien. Het is namelijk de bedoeling dat je de wasabi op de sushi smeert, waarna je het samen in de sojasaus dipt.

Wrijf chopsticks niet tegen elkaar aan

Wanneer je in een luxe Japans restaurant met chopsticks tegen elkaar aan wrijft, zeg je eigenlijk tegen de chef dat zijn servies goedkoop is. Het is ook niet nodig om te doen, want het beschadigt de chopsticks alleen maar. Vind je het lastig om hiermee te eten? Eet dan gewoon met je handen. Dat werd vroeger in Japan ook gedaan en dat is helemaal niet gek.

Saus moet op vis, niet op de rijs

Een regel met sojasaus is dat het op je vis moet komen en niet op je rijst. Dip de sushi daarom altijd omgekeerd in de sojasaus. Zorg ervoor dat je niet teveel dipt, want je moet de vis natuurlijk nog wel blijven proeven.