Omega is een bekend merk dat regelmatig zichtbaar is in films en grote evenementen. In dit blog lichten een aantal weetjes toe waarvan je niet van wist dat Omega horloges hiervoor werden gebruikt.  

Omega horloges bij bekende wereldsterren

President Kennedy droeg een Omega horloge tijdens zijn inauguratie. Het ging hierbij om een Omega Ultra Thin terwijl hij zijn ambtseed aflegde. Het horloge bevindt zich nu in een museum in Zwitserland.

Prins William, de erfgenaam van de Britse troon, wordt zelden gezien zonder zijn Omega Seamaster Pro. Dit horloge is meer dan alleen een stijlaccessoire, het heeft ook veel sentimentele waarde voor de toekomstige koning. Het was een geschenk van zijn overleden moeder.

Omega horloges en ruimteverkenning

De NASA zocht in 1965 uit welke horloges geschikt zijn om met de astronauten mee te geven als zij de ruimte zouden verkennen. Uit dit onderzoek bleek dat de Omega Speedmaster als enige geschikt was voor gebruik in de ruimte. Circa vier jaar later namen de astronauten Neil Armstrong en Buzz Aldrin Omega horloges met succes mee de ruimte in. Het horloge heeft zelfs in een museum gelegen, maar is hier helaas uit gestolen. Hierdoor is het Omega horloge niet meer te bezichtigen.

Een Omega horloge voor James Bond

Omega heeft een lang samenwerkingsverband met de James Bond franchise sinds de film GoldenEye. Toenmalig acteur Pierce Brosnan droeg een Omega Seamaster Quartz Professional en zijn opvolger Daniel Craig had een Seamaster Professional 300M in ‘Casino Royale’.

Tijdswaarneming bij de Olympische Spelen

Omega zorgde voor het eerst voor de tijdswaarneming bij de Olympische Zomerspelen van 1932 en door constante doorontwikkeling zet dit partnerschap zich nog steeds voort. Omega heeft steeds nauwkeurigere manieren ontwikkeld om de prestaties van de Olympische atleten te meten. Vandaag de dag zijn enkele van ‘s werelds beste atleten, waaronder de goudenmedaillewinnaar Michael Phelps, Omega ambassadeurs.