In deze generatie zijn we zeer bewust van onze gezondheid en welzijn. Gelukkig is het ook een stuk gemakkelijker om de juiste voedingskeuzes te maken. Maar binnen deze juiste keuzes zijn er nog steeds opties die ons in de steek laten. Daarom gaan we het nu hebben over een van de grootste trends van deze tijd: sushi.

Is het eten van sushi gezond?

Past sushi in je dieet? Absoluut wel. Maar wees voorzichtig. Er kan veel diversiteit zijn in de calorieën die je verbruikt, afhankelijk van of je sashimi, sushi of een sushi roll bestelt. De meest gemaakte fout is dat mensen veel te veel en grote porties sushi eten. Denk dus aan portiecontrole!

Sashimi

Sashimi (alleen vis) zit aan de top van de piramide. Geen verborgen calorieën, goede vetten, geen suiker. Toch gaat men regelmatig de fout in. De meeste mensen houden niet van de smaak van rauwe vis, dus we moeten het maskeren met andere ingrediënten. Rijst bevat op zichzelf weinig vet, maar in de sausjes wordt vaak veel suiker en azijn verwerkt.

Sushi roll

Het meest calorierijke sushi-gerecht is de sushi roll. Vol met vetten, koolhydraten en eiwitten. Een broodje bestaat vaak uit ingrediënten zoals mayonaise, tempura, avocado, vis en rijst. Pas op met sushi rolls als je af wilt vallen, elke sushi roll kan meer dan 350kcal bevatten.

Samenvatting

Als je een streng dieet volgt, wees dan voorzichtig bij het bestellen van sushi. Sashimi is verpakt vol gezonde vetten (vet is nog steeds meer calorierijk dan koolhydraten dus houd dit in gedachten (1g vet = 9kcal). In de tweede plaats komt sushi en op de laatste plaats staan de sushi rolls. Als je gewicht wilt verliezen, is Sashimi de beste optie als het gaat om sushi. Als je dit eenmaal besteld hebt, is de volgende stap de portiecontrole. Sashimi kan in één hap gegeten worden, dus kauw je eten goed, drink veel water en eet langzaam! Eet ook niet meer dan 12 stuks. Tot slot is er nog de sojasaus. Sojasaus zit vol met zout. Eén eetlepel is gelijk aan 13% van je dagelijkse behoefte aan natrium. Laat je sushi hier niet in verdrinken, maar dompel je sushi er kort in.