Ben je toe aan een nieuwe uitstraling van je badkamer? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en stijlen om uit te kiezen. Alleen met tegels alleen kun je een groot deel van je badkamerstijl bepalen. Daarom zijn hier een aantal geweldige tips voor een unieke badkamer.

 

Tegels doorbreken met kleur of decor

Een beproefd badkameridee is het doorbreken van simpele, rustige basistegels met een onderscheidend element – bijvoorbeeld een verzadigde kleur of een onderscheidend decor. Tegels met een witte, grijze of beige kleur werken zeer goed als basis om een decor of structuur mooi naar voren te laten komen.

 

Om de kleur te doorbreken kun je ook een van de volgende elementen gebruiken:

 

  • Kleurige glasdecoraties
  • Badkamertextiel
  • Lampen
  • Spiegels
  • Hangers
  • Afbeeldingen (in lijsten)
  • Schilderijen (in lijsten)

 

Witte tegels met keramiek en natuurlijk hout

Wit en hout in de badkamer is een perfecte combinatie en het is al vele jaren niet uit de mode geweest. Dit is het kenmerk van de Scandinavische stijl, waar we zo van houden en die we van harte welkom heten in onze interieurs. De gladde witheid van de tegels benadrukt het warme karakter van de keramische platen, en het geeft meestal een gezellige uitstraling. Er is een heel scala aan kleuren, tekeningen, nerven en hout-imiterende tegels die in verschillende stijlen kunnen worden gebruikt. Van klassiek tot Provençaals, rustiek, retro, chic, eco, modern, industrieel en minimalistisch.

 

Decoratief motief

Elke badkamer is verdeeld in zones. De toiletruimte wordt vaak uitgebreid om een plank te creëren boven de stortbak. Dit geeft meer rust en ruimte aan de toiletruimte dan een losse stortbak.

 

De wastafelzone met een spiegel, fungeert ook vaak als opmaaktafel. Als we de functies van onderdelen van een badkamerruimte duidelijk willen benadrukken, kunnen we keramische decoraties gebruiken. Bijvoorbeeld tegels met lineaire, geometrische, floristische of abstracte motieven. Deze simpele manier maakt de functionele indeling van de badkamer duidelijk en geeft de hele ruimte een nettere uitstraling.