De Indiase keuken staat bekend om verrukkelijke gerechten die voor sommigen net iets te pittig zijn. Er zijn echter genoeg gerechten die ook bij de oerhollander erg goed in de smaak vallen. In dit blog maak je kennis met de bekendste Indiase gerechten die je bij iedere Indiaas restaurant kunt bestellen. India heeft een grote verscheidenheid aan lekkernijen om over op te scheppen. Verschillende gerechten over de hele wereld zijn afkomstig uit India en hebben veel liefhebbers gewonnen. Daarom is het geen verrassing dat de Indiase keuken een van de populairste keukens ter wereld is!

Chaats

Chaats is bij de meeste Nederlanders een van de favoriete Indiase hapjes. Ze omvatten een verscheidenheid aan hartige hapjes en verfrissingen. Ze staan in India bekend als streetfood, verkocht in karren en kraampjes langs de kant van de weg. Chaat bevat meestal ingrediënten zoals krokant gebakken chips, genaamd Papadis, gepofte rijst, gekookte aardappelen, linzen, gedroogde mango, kikkererwten, tamarinde chutney, groene chili, yoghurt en uien.

Kebab (lamsvlees)

In Nederland is kebab zeer populair als vette hap na een stapavond, maar in India wordt er meer van gemaakt. De Indiase kebab wordt namelijk gemaakt van lamsvlees en wordt gemarineerd en gegrild op houtskool als spiesjes of als schotel. Lamkebab is heerlijk en is een van de meest geliefde gerechten uit de Indiase keuken.

Biryani

Biryani is een wat minder bekend gerecht, maar is te lekker om niet in deze lijst te noemen. Het gerecht heeft rijs als basis met een zeer grote variëteit aan vlees, eieren of groenten. Het is een smaakvolle mix van kruiden, saffraan, rijst, vlees en groenten. Elke plaats in India staat bekend om zijn unieke soort Biryani. Hoewel het oorspronkelijk door de Mughals vanuit Perzië naar India werd gebracht, is Biryani nu synoniem voor de Indiase keuken.

Butter chicken

Voor de kipliefhebbers is er de ‘butter chicken’ met kip als hoofdingrediënt. Butter chicken is een romige rode jus die licht gekruid is, maar toch zeer smaakvol. Elk restaurant en huishouden in India heeft zijn eigen unieke recept voor Butter Chicken. Het is een van de meest populaire Indiase gerechten.