Amsterdam is bekend geworden door de vele grachten in de stad. Elk jaar vinden er dan ook meerdere evenementen plaats op het water. Door de locatie kun je optimaal genieten wanneer je een boot of sloep hebt.

Grachtenfestival

Het grachtenfestival is een terugkerend muzikaal evenement. Een deel van de bijna 100 locaties zijn op het water. Het festival duurt 10 dagen. Vooral jonge muzikanten krijgen de kans om hun talent te tonen aan een groter publiek. Voor de meeste optredens heb je een kaartje nodig, maar er zijn ook enkele optreden in de open lucht. Dit is trouwens niet te verwarren met het prinsengrachtconcert, waar alleen klassieke muziek wordt gespeeld. Ook daar kun je met een sloep genieten van het prachtige optreden.

Amsterdam marathon

Elk jaar vindt in Amsterdam de TCS marathon plaats. Aangezien een groot deel van het parcours langs de grachten gaat, is het meevaren met een bootje een originele manier om een loper te supporten. Je kunt onder andere langs de stadhouders- en mauritskade varen. Bij de zuidelijke lus langs de Amstel kun je wel 10 kilometer meevaren. Houd er wel rekening mee dat een bootje maar 6 kilometer per uur mag varen, terwijl jouw loper of loopster hopelijk sneller gaat. Keer dus op tijd om.

Sail

Als je liefhebber bent van schepen is het zeker aan te raden om tijdens de Sail met een bootje in Amsterdam rond te varen. Boten vanuit de hele wereld komen samen in Amsterdam. Je kijkt je ogen uit, want er varen ook enorme historische driedekkers rond.

Amsterdam Light Festival

De laatste twee maanden van het jaar vindt er traditiegetrouw het Amsterdam Light Festival plaats. Op de kades zetten kunstenaars prachtig verlichte objecten neer. Vanaf het water kun je alles prachtig overzien en er zijn speciale vaarroutes om alle kunstobjecten te kunnen zien. Neem wel een dikke trui en een fles glühwein mee, want in november en december kan het behoorlijk koud zijn.

Beschik je niet over een boot of sloep? Geen probleem! Bij Sloepdelen Amsterdam kun je 12-persoons boten huren.