In Amsterdam valt er veel te beleven. Een uitstapje kun je dus altijd vullen. Maar waar moet je beginnen en hoe reis je het beste door Amsterdam heen? We behandelen deze onderwerpen in deze blog. Je kunt met het openbare vervoer reizen, maar we raden aan om een bootje te huren in Amsterdam. Met de boot kun je namelijk eenvoudig via de grachten van Amsterdam naar meerdere bestemmingen reizen via het water. Zo vermijd je de drukte en kan je geheel op eigen gemak naar de leukste locaties afreizen in Amsterdam.

Bezoek een Amsterdam event

Naast de gebruikelijke locaties wordt er in Amsterdam talloze toffe evenementen georganiseerd. Van festivals tot markten en proeverijen. Er zit voor ieder wat zoets bij, er is namelijk voor elke cultureel categorie wat te vinden. Kies jouw ideale evenement uit om te bezoeken en maak dit het hoogtepunt van jouw dag. Bekijk tegelijk of je deze per boot kunt bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk genieten van een muzikaal optreden midden tussen de feestgangers vanaf het water, zoals op Koningsdag.

Niet te missen stapjes

Alle uitstapjes in Amsterdam zijn te veel om op te noemen. Echter, de volgende mag je uiteraard niet missen. De meest kenmerkende en populairste locaties in Amsterdam zijn:

  • Amsterdamse grachten: per boot bevaarbaar!
  • Anne Frank huis: beleef delen van het dagboek van Anne Frank.
  • Rijksmuseum: geniet van de grootse kunstwerken ter wereld.
  • Leidseplein: fan van uitgaan? Bezoek het Leidseplein voor de beste muziek van onder andere uiteenlopende straatartiesten.
  • De Wallen: het Red Light District van Amsterdam.
  • Vondelpark: een hotspot voor locals en toeristen om tot rust te komen.

Dineren aan het water

Via het water kun je gemakkelijk navigeren door Amsterdam heen. Afhankelijk van je tijdschema kun je een lunch of diner houden aan het water. Er zijn genoeg cafés en restaurants te vinden langs het water. Zorg dat je op tijd reserveert! Geen plek meer? Ga dan voor het alternatief. Er zijn genoeg afhaal horeca waar je eten en zelfs wijn kunt halen. Geniet van een diner op de boot op je geheel eigen wijze en tempo.