Helaas hebben we nog steeds te maken met inbraken. Helemaal nu het winter is, en daarmee vroeg donker, gaan inbrekers er flink op uit. Naast inbraak en diefstal heb je gewapende overvallen, die zijn het ergst. Een gewapende overval hij is geen misdaad tegen eigendom, maar tegen mensen. In deze blog geven we tips tegen inbraken en overvallen in je bedrijf.

Begroet klanten 

Het begroeten van klanten wanneer ze jouw winkel of bedrijf binnenkomen verbetert niet alleen de klantenservice, het geeft iedereen die binnenkomt het gevoel dat ze zijn herkend. Wanneer je echt in een bedrijfspand zit, kun je ervoor kiezen om iedereen zijn of haar naam te laten opschrijven met het bijbehorende tijdstip. Zo wordt de kans nog kleiner op ongewenste bezoeken.

Wees voorzichtig met beantwoorden van indringende vragen 

Vragen met betrekking tot openingstijden zijn te verwachten, maar vragen over het alarmsysteem of hoeveel medewerkers er op een bepaald moment dienst hebben? Die zouden rode vlaggen moeten geven. Beleefd weigeren om dat soort informatie te geven het is een slimme manier om met de situatie om te gaan. 

Beveiligingssysteem 

Op het moment dat de laatste persoon het pand verlaat, is het belangrijk om de boel goed af te sluiten. Het bewapenen van het bedrijf met een beveiligingssysteem is een goede manier om potentiële inbrekers af te schrikken. Beveiligingssystemen worden 24/7 bewaakt door een alarmcentrale, die bij activering direct de politie op de hoogte stelt. Daarnaast is het belangrijk om een goed en stevig slot op de deur te hebben. Raadpleeg hiervoor slotenmaker Amsterdam.

Zichtbaarheid in het pand 

Zorg voor zoveel mogelijk zichtbaarheid door zowel overdag als ’s nachts voldoende verlichting te hebben. Verlichting is slechts een deel van deze veiligheid: het kassagebied moet ten alle tijden te zien zijn. Denk er dus aan om geen spullen op de toonbank te plaatsen die het zicht op de kassa kunnen belemmeren.