Bij het samenstellen van een zakelijk lunch kan het moeilijk zijn om met alle wensen rekening te houden. De ene medewerker heeft een gluten-allergie, de ander houdt zich aan een koolhydraten vrij dieet. Daarnaast is er een budget vastgesteld en moet er tegelijkertijd een voedzame en originele lunch gecreëerd wordt. Deze combinatie vraagt om creativiteit. Met de volgende keukens kun je heel goed een gevarieerd en origineel menu samenstellen.

 

Mediterraans

Mediterraan voedsel kan licht en verfrissend zijn, maar toch vullend. Deze veggie-gerichte keuken gebruikt veel citroensap, olijfolie en peterselie om salades, rijst- en graangerechten, vlees en meer op smaak te brengen. Plus, het eten leent zich voor catering in buffetvorm of lunchpakketten, compleet met wraps en salades voor erbij.

 

Japans

Aziatisch eten is altijd al een populaire optie geweest voor bedrijfscateraars. Hoeveel films en tv-programma’s heb je gezien met Chinese voedseldozen die ‘s avonds laat een bureau van een advocaat vullen? Het is tijd om buiten de bestel box te denken. Overweeg om het te mengen met Japans eten.

Waarschijnlijk twijfel of Japans een goede keuze is, maar deze keuken biedt zoveel meer dan alleen nigiri of sashimi. Japanse cateringbedrijven bieden ook rijstkommen met verschillende soorten vis, noedels, soepen en salades aan. Vergeet niet om vorken te vragen, want niet iedereen kan een paar eetstokjes hanteren.

 

Barbecue

Klassiekers zoals barbecue en gebakken kip voldoen misschien niet aan de criteria van makkelijk te eten, maar ze zijn wel heerlijk! Naarmate meer cateringbedrijven en chef-koks experimenteren met deze keuken, wordt het steeds makkelijker om items te vinden die geschikt zijn voor bedrijfslunches, zoals kipdijfilet of kippenvleugels.

 

Sandwiches en salades

Club sandwiches en salades zijn misschien een cliché, maar dat komt waarschijnlijk omdat ze een beproefde optie zijn voor zakelijke lunches. Dit soort eten is ideaal voor grote groepen en er is bijna altijd een goede optie voor elk dieetmodel: carnivoor, veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, rauw of paleo. En ook de culinaire wereld staat nooit stil. Als je op zoek bent naar een nieuwe draai aan de klassieker, probeer dan banh mi. Deze Vietnamese sandwiches – een Franse baguette met smaakvolle saus en diverse rauwe en ingemaakte groenten – hebben een heerlijke bite en zijn gezond.

 

Italiaans en Mexicaans

Deze twee keukens zijn allebei zeer toegankelijk. Kun je één persoon bedenken die geen Italiaanse die geen Italiaanse lust? Pizza, pasta en gegrilde kip zal altijd bevallen, vooral de authentieke Italiaanse recepten. Het is ook mogelijk om lichter te eten met Italiaans eten – spaghetti met gehaktballetjes in plaats van lasagne, of bonen- en groentesoep in plaats van romige Italiaanse worst en aardappelsoep. Ondertussen kunnen taco’s en burrito’s gemakkelijk worden aangepast aan bijna elk dieet.

 

Het is erg lastig om een goede balans te krijgen tussen een smakelijke lunch met verantwoorde ingrediënten en voldoende keuze. Schakel daarom een professionele partij in om alles tot in de puntjes te laten regelen. Zo kun je voor catering in Amsterdam terecht bij Jaspers Catering Company.