Het bureaublad zelf is de plek waar je contact maakt met het bureau, en waar de overgrote meerderheid van de interactie met het meubilair plaatsvindt. Of het nu gaat om het verbergen van opbergruimte onder het bureau of om een eenvoudig tafelblad, het materiaal bepaalt het meest hoe het bureau eruit ziet en aanvoelt tijdens het gebruik.

Hout

Houten oppervlakken zijn de meest traditionele vorm van het bureaublad. Deze komen vaak tot uiting bovenop een volledig houten bureau, maar kunnen ook op metalen frames worden gemonteerd. Als meest gebruikte materiaal voor de constructie van bureaus zijn de houten modellen verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waarvan de populairste natuurlijk, wit, zwart en grijs zijn.

Natuurlijk

De natuurlijke houttint, of deze nu lichter of donkerder gebeitst is, is veruit de meest voorkomende bureaubladafwerking. Met een klassieke uitstraling die tijdloosheid uitstraalt, is het geen wonder dat deze tot op de dag van vandaag populair zijn gebleven.

Wit

Witte afwerkingen hebben de laatste tijd aan populariteit gewonnen. Het toevoegen van een heldere, sprankelende tint aan elke kamer, kan een grote strook wit elke ruimte openen.

Zwart

Een zwart bureau heeft een iets modernere tint dan traditionele natuurlijke houtstijlen, maar behoudt een meer statige, serieuze uitstraling. Metalen ondersteltafels zijn vaak ook in zwart verkrijgbaar.

Grijs

Grijze houtafwerkingen geven een rustige, neutrale tint, met een moderne rand. Minder warm en traditioneel dan natuurlijk hout, maar toch helderder en minder serieus dan een volledig zwart model.

Glas

Glazen oppervlakken geven een gedurfde, moderne uitstraling aan elk bureau. In combinatie met een houten of metalen constructie vergroot het glas de visuele ruimte en verlicht het hele meubelstuk. Glazen bureaubladen zijn er in verschillende vormen en configuraties.

Metaal

Een metalen bureaublad is het ultieme utilitaire ontwerp. Het is een ander modern materiaal dat vaak wordt gecombineerd met een modern designbureau, zoals glas.

Laminaat

Laminaatoppervlakken dienen als een beschermend onderdeel op de houtconstructie.  Deze coating is meestal van een of andere soort kunststof, bedoeld om het bureau bestand te houden tegen vlekken en kromtrekken. Dit zijn niet de meest luxueuze bureaus, maar ze zorgen voor functionaliteit, veelzijdigheid en zorgeloos gebruik.