Steeds vaker zie je ze voorbijkomen: de vitamine-infusen en vitamineboosters. Ze zouden je katers laten verdwijnen en je algehele gezondheid een flinke positieve boost geven. Met een korte behandeling haal je je vitaminetekort in en voel je je weer als vanouds. Het gevolg is dat ook steeds meer (holistische) gezondheidspraktijken hebben ontdekt dat veel patiënten beter reageren op de vitamine-/voedinginfusen in vergelijking met traditionele supplementen zoals pillen en bruistabletten. IV-voedingstherapieën (of parenterale therapieën) zijn een stijgende trend vanwege hun efficiëntie en effectiviteit.

Vitaminen direct in je bloedsomloop

Er zijn dus verschillende manieren om je extra vitamine binnen te krijgen buiten je normale voeding. Er wordt gezegd dat het vitamineinfuus de meest effectieve en directe manier is om een voedingstekort te overwinnen. Een infuus zorgt voor directe toediening aan de bloedbaan, waarbij alle obstakels in het spijsverteringsstelsel worden omzeild die patiënten ervan kunnen weerhouden om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

De bekendste toegediende voedingsboosts

De IV Standard Chelation gebruikt calcium om de bloedstroom te verbeteren door het verwijderen van ijzer in het bloed die de slagaders beschadigen.

Een hoge dosis IV Vitamine C heeft anti-tumor effecten aangetoond, een effect dat niet gezien wordt bij Vitamine C via bijvoorbeeld vitaminepillen.

IV Glutathion heeft een hoog antioxiderende werking en verhoogt hierdoor de weerstand. Glutathiontekort vermindert de productie van reactieve zuurstofsoorten en wordt geassocieerd met veroudering.

Het Meyers Cocktail vitamineinfuus is een IV vitamine- en mineralencombinatie dat magnesium, sporenelementen, B-vitaminen en vitamine C bevat. Van deze stoffen wordt gezegd dat ze de levenskwaliteit van de patiënt verbeteren, vermoeidheid, depressie, migraine en rinitis verminderen en astma en hart- en vaatziekten verbeteren.

Immuun Boost Push voegt glutathion en acetylcysteïne toe aan de Myer’s cocktail voor antioxiderende en ontgiftende eigenschappen. Het lichaam wordt hierdoor voorzien van de stoffen voor extra weerstand, handig voor bijvoorbeeld de koude winterdagen.

Advies voor vitamineinfusen

Laat je voor een vitamineinfuus altijd adviseren door een professional bij jou in de buurt. Zij weten waar bij jou de winstpunten liggen voor een nog betere gezondheid.