Mondhygiënisten zijn gespecialiseerd in het voorkomen van tandvleesaandoeningen en gaatjes. Hij of zij maakt je gebit schoon en behandelt klachten zoals ontstoken tandvlees. Ook geven mondhygiënisten adviezen over bijvoorbeeld het poetsen. In deze blog beschrijven we wat een mondhygiënist doet en wat je kunt verwachten bij een behandeling. Lees rustig verder!

Wat doet een mondhygiënist?

Mondhygiënist is er voor preventie en behandeling van mondproblemen. Zo zou je naar de mondhygiënist kunnen gaan wanneer je last hebt van bloedend tandvlees, rood en gezwollen tandvlees, als je weleens last van gaatjes hebt, bij veel tandsteen of aanslag, loszittende tanden en een vieze smaak of slechte adem. Mondhygiënisten geven adviezen over het gezond en schoonhouden van de mond, gebit en tanden. Zoals over het goed poetsen van je tanden, hoe je tandvleesaandoeningen zoveel mogelijk voorkomt en de invloed van wat je eet en drinkt op het gebit. Zo’n mondhygiënist kan onderzoeken hoe schoon en gezond het gebit nou echt is.

Wat kan je bij een behandeling verwachten?

Behandelingen die een mondhygiënist kan uitvoeren zijn bijvoorbeeld: vullingen polijsten, preventieve behandelingen om het gebit te beschermen, het gladmaken van worteloppervlak, verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag. Ook geeft de mondhygiënist poetsadviezen en vertelt hij/zij je hoe je de mond en tanden goed kunt reinigen. Voorlichting over aandoeningen in de mond en de algemene relatie gezondheid en voeding. De mondhygiënist Amsterdam wilt ook nog wel eens in opdracht van de tandarts andere behandelingen uitvoeren. Denk hierbij aan het vullen van kleine gaatjes in tanden en kiezen. Bij een behandeling zal diegene ook aan jou vragen naar jouw gezondheid in het algemeen en je eetpatroon.