De tandarts is iemand die je ideaalliter twee keer per jaar ziet. Als je de tandarts vaker moet gaan zien dan betekent dit dat het niet zo goed gaat met de gezondheid van je gebit. In deze blog gaan we je uitleggen hoe je je tandarts bezoeken bij 2 keer per jaar kunt houden.

Poets 2 keer per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds

Dit is één van de belangrijkste gewoontes die je gewoon moet overnemen. Als je dit niet hebt meegekregen vanuit je opvoeding, dan is het belangrijk dat je dit in je ritme krijgt. De meeste mensen zullen dit al doen dus is dit meestal niet zo’n een punt van aandacht, maar als je dit niet doet is dit de eerste stap die je neemt naar een gezond gebit.

Flos elke dag, altijd

Mensen verkijken zich op hoe belangrijk het flossen van het gebit is. Flossen is na tweemaal daags tandenpoetsen het beste wat je kunt doen voor de gezondheid van je gebit. Het zorgt er ook voor dat je minder bezoeken aan de tandarts hoeft te geven met als reden tandplak. Met flossen hou je je gebit gezond en sterk.

Limiteer je suikerinname

Eet niet teveel suiker als je een gezond gebit wilt houden. En als je toch suiker consumeert, doe het dan op de goede manier. De goede manier van suiker consumeren is om het meteen op te eten of op te drinken. Ga bijvoorbeeld niet 3 uur leuk aan je blikje cola lurken, drink deze eerder in een kwartiertje op. Zo houd je de tijd dat de suiker je tanden beschadigd op een minimum.

Conclusie

Er zijn dus een aantal manieren waarop jij je je gebit gezond kunt houden en frequente bezoekjes aan de tandarts kunt vermijden. Wil je meer weten over hoe jij ervoor zorgt dat je niet te vaak naar de tandarts hoeft te gaan, dan raden we ironisch genoeg een bezoekje bij de tandarts amsterdam oost aan voor meer informatie hierover. Voor meer blogs over mondzorg Blijf ons volgen