In de cosmetische chirurgie zijn fillerbehandelingen een van de populairste ingrepen die dagelijks uitgevoerd worden. In Amsterdam zit een kliniek die zich gespecialiseerd heeft in de diverse soorten ingrepen met fillers, met de toepasselijke naam Fillers Centrum Amsterdam. Veel mensen weten echter niet precies wat er allemaal mogelijk is met fillers of wat de specifieke behandelingen precies inhouden. Daarom gaan we in deze blog wat dieper in op de ingrepen die ze bij het Fillers Centrum uitvoeren.

Wallen onder de ogen

Een van de eerste toepassingen van fillers is om wallen die ontstaan zijn door volumeverlies weer te herstellen. Wallen door volumeverlies hebben een genetische oorzaak of komen door ouderdom. Deze moeten dus niet verward worden met wallen die ontstaan zijn door vermoeidheid of andere ongezonde leefgewoontes. Door fillers met lichaamseigen stoffen in te brengen krijgt u het volume weer terug.

Lipvergroting

Ook voor het vergroten van lippen bij mensen die er ontevreden over zijn is een fillerbehandeling een goede optie. Het is daarnaast een van de populairste ingrepen in de meeste klinieken. Met een lipvergroting kun je symmetrische en vollere lippen creëren. Beide worden vaak als aantrekkelijker gezien en de meeste mensen zijn dan ook bijzonder tevreden met de resultaten.

Liquid Facelift

Een liquid facelift is in feite een ander woord voor een volledige facelift, waarbij gekeken wordt naar alle delen van het gezicht, zoals de ogen, jukbeenderen, lippen en wangen. Op basis van de volledige ‘analyse’ wordt een behandelplan opgesteld om je gezicht jonger te laten lijken, zonder dat daarbij operaties nodig zijn.

Angel lift

Een angel lift is een fillerbehandeling tegen de veroudering van de huid. Hierbij combineren ze drie cosmetische ingrepen om je huid te verjongen. Ten eerste nemen ze een klein beetje bloed af waarna het behandeld wordt. Daarna injecteren ze lichaamseigen plasma. De tweede stap bevat een injectie van dezelfde lichaamseigen stof als bij wallen onder de ogen, om een soepelere huid te creëren. Bij de laatste stap wordt gebruik gemaakt van enorm kleine naalden om de bovenste huidlagen soepeler te laten lijken.

X-lift en V-lift

De laatste twee populaire behandelingen zijn X-lifts en V-lifts. Bij een X-lift maken ze de wangen wat strakker en jeugdiger, waardoor je kaaklijn en andere natuurlijke lijnen het gezicht beter naar voren komen. Een V-lift is een vergelijkbare behandeling die voorkomt dat verouderde huid gaat hangen en uw gezicht een zogeheten ‘A-vorm’ krijgt. Door de huid als het ware te liften met fillers krijg je de jeugdige ‘V-vorm’ weer terug. Dergelijke behandelingen worden meestal na 1,5 tot 2 jaar herhaald.